luni, 25 aprilie 2011

Caruselul Eutanasierii - ultima distractie inainte de moarte

Doi studenti ai Colegiului Regal de Arta din marea Britanie au pus la punct un proiect pe cat de original, pe atat de ... morbid. Este vorba despre un "roller coaster" al mortii, destinat eutanasierii fiintelor umane.Cei doi studenti se numesc Cyriaque Lamar si Julijonas Urbonas si au inventat aceasta masinarie in ideea de a oferi omului "calatoria finala".

Iata cum isi descrie Julijonas proiectul, "Euthanasia Coaster":
"Caruselul Eutanasierii' este o masina ipotetica a eutanasierii, sub forma unui "roller coaster", creata intr-un scop uman: acela de a lua viata unui om, cu eleganta si euforie. In timp ce face aceasta calatorie in carusel, persoana respectiva este supusa unui val de senzatii, care ii vor aduce experiente unice: de la euforie la palpitatii ... si de la viziuni ale luminii de la capatul tunelului la inconstienta si, eventual, moarte" - a explicat Julijonas Urbonas, care a fost si angajat al unui parc de distractii si are experienta calatoriilor cu roller coaster. "Multumita imbinarii dintre cercetarile efectuate in medicina spatiala, ingineria mecanica si, bineinteles, gravitatie, calatoria fatala este facuta intr-un mod cat mai placut, elegant si cu un scop umanitar. Exploatand limita corpului uman, dar si celebrand eliberarea de la o viata dusa numai la orizontal, aceasta sculptura kinetica este, de fapt, ultimul carusel" - mai spune Julijonas.

Deocamdata, "Caruselul Eutanasierii" exista doar pe hartie, dar ... cine stie, autoritatile britanice ar putea fi impresionate de acest proiect..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu