luni, 28 martie 2011

Slaba cultura sexuala determina esecul erotic in cuplu

In cuplurile disfuncţionale studiate de noi, nivelul de experienţă şi cultură erotico-sexuală este semnificativ redus pentru majoritatea cazurilor (111 bărbaţi din 123 şi 123 femei din 123).

Informaţiile privind desfăşurarea vieţii afectiv-sexuale sunt puerile, distorsionate, vagi, considerandu-se că în acest domeniu „lucrurile se petrec de la sine", instinctual, ceea ee femeilor le creează un sentiment neadecvat de supunere, „datorie" sexuală, pudoare, culpabilitate şi o conduită inhibată şi reticentă, condiţionand prin mecanisme psihogene frigiditate-anorgasmie.

Bărbaţii, în special cei foarte tineri, lipsiţi de o experienţă sexuală şi erotică anterioară căsătoriei, manifestă, de asemenea, un comportament neadecvat' -stingacia ,inhibitia si fixaţia anxioasă pe erecţie şi ejaculare constituind impedimente în calea desfăşurării normale a vieţii lor afective şi sexuale. în ceea ce priveşte manifestarea tandreţei şi a „jocului erotic", majoritatea nu manifestă iniţiativă şi creativitate, cultura lor afectivă fiind extrem de puţin modulată şi dezvoltată.

Corelaţia cu insatisfacţia conjugală este şi ea crescută, în special la femei, ale căror nevoi de erotism şi tandreţe sunt în general mult mai crescute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu