joi, 31 martie 2011

Specialisti catre ONU: Sunt 100 de civilizatii extraterestre. Pregatiti-va !

nu mai e decat un pas pana la intalnirea cu extraterestrii. Cel putin asa sustin reprezentantii Academiei de Stiinte din Anglia. Si nu vorbesc de o civilizatie, ci de o suta chiar.
Acum nu ne mai intrebam daca suntem in Univers, ci cand ne vom intalni cu civilizatiile extraterestre“, ne sugereaza oamenii de stiinta care par destul de increzatori intr-o astfel de intalnire.
“In baza cunoscutei ecuatii Drake, care ajuta la determinarea numarului de civilizatii din galaxie si posibilitatea venirii in contact cu ele, putem spune ca, in fiecare moment, in Univers, exista intre 10 si 100 de civilizatii extraterestre”, a declarat dr. Martin Dominik, profesor la St. Andrews University.
Aceasta ecuatie a fost conceputa in 1960 de catre Frank Drake, profesor de astronomie si astrofizica la Universitatea Santa Cruz din California, dar si coordonatorul SETI, programul pentru cautarea civilizatiilor extraterestre.
Expertii britanici chiar vin cu ideea infiintarii in cadrul structurilor ONU a unei agentii speciale competente care sa se ocupe de problemele legate de asteptata intalnire cu civilizatiile extraterestre.
Dr. Martin Dominik chiar a incercat sa ne pregateasca pentru o astfel de intalnire, sugerand faptul ca asemenea civilizatii nu sunt “generatoare de pericole”, asa cum se crede.
Teorii privind efectele unei intalniri de gradul 3
Oamenii de stiinta spun ca frica de necunoscut a generat de-a lungul timpului o gramada de ipoteze apocaliptice despre intalnirea cu fiintele din afara globului terestru.
Simon Conway Morris, Cambridge: “Este foarte multa liniste in spatiu, dar lucrurile nu vor ramane asa“
Dr. Simon Conway Morris de la Universitatea Cambridge este unul dintre oamenii de stiinta care au participat la studiul publicat in revista Philosophical Transactions of the Royal Society Academy. Omul de stiinta a spus ca civilizatiile extraterestre au avut tottimpul sa se dezvolte in conditiile in care in Cosmos exista cel putin 100 de miliarde de galaxii, iar sistemul nostru solar este tanar in comparatie cu restul Universului, o diferenta de 9,1 miliarde de ani. Dar dr. Morris sustine ca o intalnire cu civilizatiile extraterestre nu ar avea efecte benefice pentru omenire. Asta pentru ca ar fi interesati doar de resursele Terrei.
Stephen Hawking: “Extraterestrii exista, dar nu trebuie sa-i contactam“
La randul sau si omul de stiinta Stephen Hawking crede ca o asemenea intalnire de gradul 3 nu ar fi indicata. Acesta spune ca e posibil ca extraterestrii sa-si fi irosit toate resursele planetei lor si sa incerce sa descopere unele noi. “Intr-o asemenea situatie, extraterestrii ar putea cauta planete noi pe care sa le colonizeze. In cazul in care ar intra vreodata in contact cu noi, situatia ar putea fi similara cu descoperirea Americii. Cu totii stim ce s-a ales de indieni“, a adaugat Hawking.Albert Harrison, psiholog: “Poate ca ei sunt prea departe de noi si niciodata nu vom reusi sa ne intalnim unii cu altii“

Acesta este de parere ca extraterestrii nu isi doreasc cucerirea intregului spatiu interstelar. Dar isi fundamenteaza teoria pornind de la ideea ca oamenii tind catre coexistenta pasnica. Iar daca extraterestrii seamana cu noi, atunci vor impartasi si ei aceeasi atitudine nonviolenta. “Orice este posibil. Ei pot exista, insa noi nu stim exact ce cautam“, mai spune Harrison.

Astronomul de la Vatican: Extraterestrii sunt prietenii lui Dumnezeu!

Parintele Gabriel Funes, astronomul sef al Vaticanului, marturiseste ca el crede in existenta “fratilor extraterestri” si ca omenirea nu este singura forma de viata din Univers, ba din contra, ar putea fi ultima. Acesta crede in existenta unei intregi comunitati extraterestre, care este “in stransa relatie de prietenie cu Creatorul”. Sursa : Stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu