joi, 12 mai 2011

Mercur, Venus, Marte si Jupiter se aliniaza. Reinvie predictiile mayase

Luna aceasta avem parte de un spectacol impresionant pe cer. Patru planete ale sistemului nostru solar vor forma o conjunctura foarte rara si se vor apropia una de alta destul de mult. Evenimentul reinvie predictiile mayase apocaliptice.

In cursul lunii mai, astronomii anunta ca are loc un dans fascinant in care intra patru planete: Mercur, Venus, Marte si Jupiter.
Vor fi o serie de conjunctii in care se va regasi la sfarsitul lunii si satelitul nostru natural, Luna, care va fi in crestere. Am putea spune chiar ca va fi un summit celest, scrie Space.com.
Intre 7 si 15 mai vedem cele patru planete grupate. Venus si Mercur se vor afla la numai 1,5° una de alta, nu foarte departe fiind si Jupiter.
Intre 10 si 12 mai Venus, Mercur si Jupiter se vor afla la cea mai mica departare una de alta, intre 20 si 26 mai Marte si Venus, Mercur se vor afla la cea mai mica departare. Dupa 22 mai Mercur se va indeparta de Venus, dar va creste in stralucire fiind mai usor de observat.
Apoi, la sfarsitul lunii mai, in trei dimineti succesive, pe 29, 30 si 31, va sosi la intalnire si Luna, care va traversa cerul pe langa planete.
Pe cerul de dimineata se afla si planetele Uranus si Neptun care pot fi observate numai prin instrumente astronomice.
Apocalipsa din 2012
2012 este un an spre care toata lumea priveste cu o oarecare teama. Inca de acum 1.500 de ani mayasii au prezis ca in aceasta perioada lumea va fi data peste cap de alinierea Soarelui cu Pamantul si Constelatia Pleiadelor.
Un impatimit al astronomiei, si totodata o persoana care nu crede prezicerile facute de mayasi, a studiat cu atentie, timp de patru ani, fenomenul alinierii planetelor si insemnatatea aceasta pentru noi. El a realizat cu ajutorul unor programe mai multe diagrame care demonstreaza ca alinierea stelelor din constelatia Orion va fi la inceputul lunii decembrie 2012, mai exact pe data de 3, si reprezinta momentul convergentei cu piramidele egiptene de la Giza.
NASA insista ca respectivul calendar nu se termina pe 21 decembrie 2012, ci o alta perioada incepe imediat dupa si oricum nu va exista o aliniere a planetelor, cel putin pentru cateva decenii. Si chiar daca aceasta aliniere s-ar produce, efectul asupra Pamantului ar fi "neglijabil".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu