marți, 3 mai 2011

S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant

Apele de un albastru clar din Antarctica, ce poarta greutatea miilor de ani, sunt locul unde cercetatorii cred ca a inceput totul pe planeta noastra. Intr-un lac din Antarctica au fost gasite mai multe movile ce par venite dintr-o alta lume. Space Daily: Aceste movile, "vorbesc" despre inceputul lumii si au fost create de niste bacterii numite stromatolite pe o perioada foarte lunga de timp; cercetatorii sunt de parere ca mii de ani au fost necesari pentru aparitia acestora.
Dealurile in miniatura sunt asemanatoare unor conuri supradimensionale, asemanandu-se cu primele structuri - ale caror fosile au fost studiate de oamenii de stiinta - si care au atestat inceputurile Pamantului.
Aceasta descoperire din lacul din Antarctica va fi de folos cercetatorilor care incearca sa inteleaga conditiile in care au aparut primele forme de viata de pe Terra. "Cand am descoperit aceste movile e ca si cum am fi fost martori la Geneza Pamantului", a declarat Dawn Sumner, geobiolog la Universitatea California.
Dealuri Antarctica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu