luni, 25 aprilie 2011

Sacrificii umane si canibalism. Cele mai crude civilizatii ale lumii

De-a lungul timpului, istoria umanitatii a cunoscut existenta unor civilizatii pe cat de fascinante, pe atat de terifiante, care in lupte sau in numele zeilor au comis atrocitati de neimaginat pentru timpurile moderne.Departe de a fi o lista completa, iata cateva dintre cele mai crude civilizatii care au existat de-a lungul timpului, potrivit unui articol publicat pe
Celtii au avut reputatia de vanatori de capete si erau faimosi pentru ca puneau capetele victimelor in teapa, in fata caselor. Multi celti luptau complet goi (spre marea surprinderea inamicilor) si erau binecunoscuti pentru sabiile lor lungi, din fier.

In cazul in care le cadeau victime inamici de seama, atunci imbalsamau capetele acestora in ulei de cedru si le pastrau intr-un scrin. Atunci cand veneau straini in casa lor, nu ezitau sa le arate cu mandrie ce aveau in scrin.Aztecii si-au inceput dominatia in 1300 si au adus sacrificiul uman la punctul culminant. Aproape 20.000 de oameni erau ucisi in fiecare an, ca ofrande aduse zeilor, in special zeului Soarelui, care avea nevoie zilnica sa se hraneasca numai cu sange. Alte victime erau inecate, decapitate, arse sau aruncate de la inaltime.Maori a fost prima civilizatie care s-a stabilit in Noua Zeelanda, cu secole inainte de venirea europenilor. Se stie despre ei ca practicau canibalismul in timpul razboaielor.

In 1809, o nava europeana a fost atacata de un grup de razboinici maori, ca razbunare pentru ca nu l-au tratat cum se cuvine pe fiul unuia dintre sefii grupului. Maorii i-au ucis pe mai toti dintre cei 66 de oameni care se aflau la bord si au dus corpurile lor, vii sau moarte, la tarm, spre a fi mancate. Cativa supravietuitori care s-au ascuns in cotloanele navei au povestit cum au privit oripilati toata scena.Au terorizat Europa cu invaziile lor si cu jafurile pe care le comiteau. Erau feroce in lupte si foloseau arme pe masura staturii lor.Erau impunatori si foloseau armele si lancile cu mare iscusinta atunci cand cucereau oras dupa oras. Pana si religia lor era despre razboi. Vikingii credeau ca atunci cand cineva murea in lupta, acela avea sa lupte la nesfarsit. Erau neinduplecati in razboi si distrugeau totul in calea lor.Mongolii erau considerati barbari si salbatici. Au dominat Europa si Asia si sunt faimosi pentru ca stiau sa calareasca fara sa si pentru ca au fost condusi de unul dintre cei mai mari conducatori militari din istorie: Ginghis Han.

Erau foarte disciplinati si maestrii in folosirea arcului si a sagetilor in timp ce calareau. Mongolii erau maestrii ai luptei psihologice si a intimidarii adversarilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu