joi, 12 mai 2011

Controlarea ejacularii in sexul tantric

In Tantra este important sa nu ejaculezi deoarece lichidul seminal este considerat o substanta pretioasa. Tantra il invata pe barbat sa nu ejaculeze (sau sa o faca cat mai rar) pentru a-si conserva si distribui energia cat mai bine.


Cu toate ca parerea generala afirma contrariul, barbatul poate sa-si stapaneasca propria ejaculare, chiar si in cazurile mai speciale, ale celor care sunt cunoscuti ca "ejaculatori precoce" (specialistii au parerile impartite: pentru unii ejaculatorii precoce sunt aceia care ejaculeaza imediat dupa inceperea coitului, in timp ce altii cred ca sunt aceia care ejaculeaza inainte ca partenera lor sa ajunga la orgasm).

Indiferent de aceste divergente, important este sa stii sa-ti controlezi ejacularea: pentru aceasta, barbatul trebuie sa invete sa-si cunoasca trupul si senzatiile pe care acesta i le transmite, ceea ce in mod obisnuit nu facuse. Este vorba de a invata cum sa citim semnalele pe care corpul nostru ni le transmite in calea sa spre orgasmul final (mai ales atunci cand ajunge la ultima faza), de a le cunoaste si de a le interpreta, fara ca astfel sa dispara erotismul si sa se piarda excitarea.

Aceasta este premiza de baza a primei tehnici, cunoscuta sub denumirea de pauza.

Aceasta consta in stimularea penisului (o poate face femeia, dar e mai bine ca in primele incercari sa fie barbatul cel care o face) ca si cum s-ar masturba, pana ce ajunge la faza maxima de excitare. In acel moment, barbatul trebuie sa se opreasca si sa astepte pana cand se diminueaza senzatia de a fi pe punctul de a ejacula (nu exista un timp concret; pentru unii asteptarea este de jumatate de minut, pentru altii de un minut si jumatate). Este normal ca erectia sa scada usor, chiar si cu pana la 50%. Atunci barbatul va continua stimularea si se va opri iar la momentul potrivit. Va repeta procesul de trei ori, iar a patra oara, o va putea face (cu o rapiditate crescuta daca doreste) pana ce ajunge la ejaculare. Este perfect normal ca in primele incercari sa ejaculeze mai repede decat se astepta. Important este ca, putin cate putin, sa ajunga sa cunoasca senzatiile care preced orgasmul pentru a le putea controla (in mod normal este vorba de o senzatie de gadilare).
Orgasmul masculin: totul despre ejaculare si orgasmOrgasmul masculin: totul despre ejaculare si orgasm

Controlarea ejacularii este similara cu controlarea nevoii de a urina. Astfel, daca invatam sa ne dominam senzatia de dorinta de a urina, vom avea un mare avans. Trebuie sa ne antrenam muschii pubococcigieni contractandu-i si relaxandu-i. Cel mai simplu este sa aflam care sunt acei muschi atunci cand urinam: sa incercam sa oprim mictia in mod contient, sa lasam urina sa iasa si apoi sa o oprim iar. Odata invatata miscarea (o usoara contractie a sfincterului anal si a muschilor pelvieni), barbatul se poate antrena in orice moment si oriunde.

Respiratia este foarte importanta pentru controlarea ejacularii. Daca invatam sa respiram profund vom invata si cum sa distribuim energia prin tot corpul si nu doar prin organele genitale. Este recomandata respiratia "locomotiva", inspirarea si expirarea rapida pe gura, ca un animal care gafaie.

De asemenea, Tantra ne invata sa presam anumite puncte ale corpului nostru care ne pot ajuta la controlarea ejacularii. Spre exemplu, barbatul poate presa cu degetele punctul situat la doi centimetri deasupra sfarcului drept, in timp ce lasa afara tot aerul pe care-l poate da afara. De asemenea, mai poate sa preseze perineul (punctul situat intre anus si testicule, desi este o metoda poate prea mecanica).

Una din invataturile Tantrei pentru controlarea ejacularii consta in ducerea limbii catre bolta palatina: indoirea limbii in doua si asezarea ei in spate cand se apropie limita orgasmului.

O alta forma de a controla ejacularea este cunoscuta sub numele de "strangere". Este asemanatoare cu pauza, dar in acest caz este vorba de apasarea cu degetul mare si cu aratatorul pe inima si pe punctul unde incepe glandul, pe preput, in momentul in care barbatul simte ca ejacularea este inevitabila. Fara indoiala, este o metoda mai mult mecanica decat mentala si care poate duce la intreruperea momentului de incantare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu