joi, 12 mai 2011

Controlarea ejacularii in sexul tantric

In Tantra este important sa nu ejaculezi deoarece lichidul seminal este considerat o substanta pretioasa. Tantra il invata pe barbat sa nu ejaculeze (sau sa o faca cat mai rar) pentru a-si conserva si distribui energia cat mai bine.

Mercur, Venus, Marte si Jupiter se aliniaza. Reinvie predictiile mayase

Luna aceasta avem parte de un spectacol impresionant pe cer. Patru planete ale sistemului nostru solar vor forma o conjunctura foarte rara si se vor apropia una de alta destul de mult. Evenimentul reinvie predictiile mayase apocaliptice.

miercuri, 11 mai 2011

Razboaiele nucleare ale antichitatii

Literatura antica este plina de referiri la arme de distrugere in masa, folosite de zeii primordiali. Multi istorici le considera mitologie, fara nici o legatura cu tehnologia moderna. Dar, la o analiza mai atenta, corelata cu descoperirile arheologice, aceste referiri pot intra in categoria "istorie", cu tot ce implica domeniul. Chiar daca uimesc, chiar daca par incredibile, in timpuri greu de datat au existat razboaie in care s-au folosit bombe atomice si cu neutroni, dar si tehnologie militara inca necunoscuta

Misterele Sfinxului: vindecarea prin vise

In ciuda celebritatii sale, Sfinxul din Egipt ascunde multe secrete inca nedezlegate. Unul dintre ele este legat de un nume care circula mai ales in randul populatiei bastinase: "Sheshep-Ankh" - "statuia vietii", cu referinta la puterile vindecatoare ale statuii cu corp de leu si cap omenesc.

Natalia Beketova - femeia misterioasa

La prima vedere, Natalia Beketova pare o persoana obisnuita. Are 31 de ani si lucreaza ca vanzatoare intr-un magazin din statiunea Anapa, aflata in regiunea ruseasca Krasnodar, de pe coasta de nord a Marii Negre.

IRLANDA, INIMA IMPERIULUI ATLANT?

- In uriasul corpus de studii dedicate Atlantidei a aparut o noua ipoteza. Ea apartine unui savant suedez, pe nume Ulf Erlingsson, specialist in cartografia submarina.

duminică, 8 mai 2011

Vlad Tepes - Prima victima a unei campanii de presa

Ca o culme a ironiei cu care istoria ne-a lovit pe noi romanii de nenumarate ori, avem surpriza sa descoperim ca personalitatea celui mai faimos voievod de-al nostru pe plan mondial a cazut victima unei campanii continue de denigrare din partea presei apusene. De la cronicile si gravurile mincinoase ale sasilor si svabilor din Transilvania, trecand prin romanul lui Bram Stoker si poposind in preajma industriei Dracula din prezent, omenirea nu cunoaste inca personalitatea abisala a singurului lider militar care l-a ingrozit vreodata, la propriu, pe cuceritorul Constatinopolului.

Tunel secret descoperit in fata Piramidei Soarelui, din Mexic

Arheologii au descoperit un tunel secret, in apropierea Templului Quetzalcoatl (Piramida Soarelui - n.r.), din fostul oras Teotihuacan, din Mexic. Tunelul are o vechime de 2.000 de ani si poate duce la descoperiri spectaculoase ale vechilor civilizatii antice.

sâmbătă, 7 mai 2011

Comoara dacilor, ascunsa in Muntii Vrancei ?

În pădurile satului Podul Trestiei, din comuna Jitia, este ascunsă din negura timpului comoara dacilor. Locul este unul aparte, un şir întreg de stânci cu semne şi scrisuri care mai de care mai stranii şi mai haotice, precum un cod, stând mărturie.

Adevaruri nestiute despre Rascoala de la 1907.

Titlul articolului, apărut în limba engleză în revista “History today” este “Răscoala: the last peasants’ revolt”. Autorul articolului este istoricul german Markus Bauer, specialist de prestigiu în cercetarea istoriei Europei Răsăritene şi în special a istoriei României.

“Cartea Revelatiei” cu chipul lui Hristos turnat in plumb.

Cea mai mare descoperire, dupa Manuscrisele de la Marea Moarta
Un presupus portret al lui Iisus a fost descoperit intr-o pestera din Iordania, intr-un codex sacru, turnat pe foite de plumb si sigilat cu inele metalice. Expertii considera ca este vorba de “Cartea Revelatiei”, scrisa chiar in anii urmatori crucificarii Mantuitorului

vineri, 6 mai 2011

Inventiile lui Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci a fost reprezentantul ideal al Renasterii. Pictor, scriitor, om de stiinta, arhitect, inventator, a reusit sa aduca in orice domeniu contributii originale, care schimbau radical ceea ce se stia pana atunci si anuntau inventii si descoperiri ulterioare. Insemnarile sale uluiesc si astazi prin bogatia ideilor si forta de anticipatie a unui viitor inca mult prea indepartat, dar aceste idei i-au adus lui Leonardo si nenumarati dusmani.  

Remedii naturiste pentru tuse si dureri in gat

Raceala, boala cea mai cunoscuta, dar si cea mai banala, se manifesta prin dureri in gat, dureri de cap, stranut, infundarea nasului, respiratie greoaie, uneori febra.

Mumiile din Tarim

Enigma mumiilor vechi de 4.000 de ani, descoperite în nord-vestul Chinei,

şi care prezintă trăsături europene 

 

Mumiile din Bazinul Tarim au fost descoperite începând cu 1974 de către exploratori precum Sven Hedin, Albert von Le Coq şi Sir Aurel Stein, în inima deşertului Taklamakan, din nordul Tibetului.

Aceştia au descoperit întâmplător mumiile în căutările lor privind antichităţile din centrul Asiei. Începând din acest moment, multe mumii au fost găsite şi analizate, majoritarea dintre ele fiind expuse astăzi în cadrul muzeului Xinjiang.

Username si Parole nod32 ( 2011)

Username:EAV-39035399
Password:esseejjruh

Username:EAV-39035404
Password:7b2c436cnk

Falsele amintiri introduse în minte ne pot face să mâncăm mai sănătos!

Credeaţi că Inception este doar un film şi că a «planta» memorii false în mintea cuiva nu este posibil? Fals! Un grup de psihologi americani au demonstrat că această tehnică este posibilă şi că poate fi folosită pentru a ne face să mâncăm mai sănătos!

Cele mai frumoase gradini zoologice ale Europei

Gradina Zoologica din zilele noastre ilustreaza, din nefericire, cum nu se poate mai bine conceptul de paradox. Oricat de multe facilitati si conditii de trai poate oferi animalelor o gradina zoologica moderna si bine echipata, acestea tot vor resimti stresul captivitatii si vor trai o viata departe de ceea ce le-a fost menit sa traiasca: in Natura, intr-o libertate desavarsita si o salbaticie maiestuoasa.

Un nou microscop ar putea detecta cancerul de piele!

Cercetătorii de la Institutul Fraunhofer pentru Optică Aplicată şi Inginerie de Precizie IOF din Germania au proiectat un microscop care are forma unui telefon mobil. Acesta este plat datorită lentilelor mici care scanează simultan o imagine, în locul unei singure lentile care scanează şi apoi grupează mai multe imagini.

joi, 5 mai 2011

Potopul din Marea Neagra, un dezastru “marunt”

A existat pana recent, in randul comunitatilor stiintifice, presupunerea ca o inundatie de proportii catastrofale a inecat tarmurile Marii Negre cu 9.500 de ani in urma, in ceea ce a fost considerat “Potopul lui Noe”. Un nou studiu, efectuat de un roman, ilustreaza insa o noua perspectiva asupra chestiunii.

De unde stim ce e ciudat si ce nu?

Pe langa acesta nehotarare ce sta in firea omului (uneori ma mint ca va trece odata cu varsta), mai e si nedumerirea legata de sensul cuvantului "ciudat". La o simpla cautare, gasim: "CIUDAT, -A, ciudati, -te, adj. Care iese din comun, care socheaza (prin aspect, manifestari, evolutie etc.); curios, straniu, bizar; ciudos". Dar pe mine, cel putin, aceasta explicatie nu ma ajuta cu prea multe.

"Arca lui Noe" va fi cel mai mare parc tematic creaţionist mondial

O replică la scară întreagă a Arcei lui Noe, reprezentând cel mai mare parc de amuzament cu tematică creaţionistă din lume, s-ar putea deschide în 2014 în nordul statului american Kentucky.

Zece locuri unde natura isi dezvaluie secretele

Fenomene naturale extreme se manifesta pe toata suprafata Globului Pamantesc. Iar omul inteligent a simtit dintotdeauna nevoia, daca nu sa le stapaneasca, macar sa le inteleaga si sa le explice. Si acest lucru este posibil in ceea ce am putea numi, un pic fortat, “laboratoarele naturii”.

Einstein avea dreptate! NASA a confirmat teoria relativităţii

După finalizarea unui experiment ce a durat 52 de ani, NASA a confirmat două dintre teoriile enunţate de Albert Einstein.
"Am reuşit să testăm două dintre cele mai importante efecte ale teoriei relativităţii într-un mod nou. Am finalizat acest experiment epocal ce a dorit să testeze universul lui Einstein, iar acesta a fost confirmat de ştiinţă", a declarat Francis Everitt, liderul proiectului Gravity Probe B.

miercuri, 4 mai 2011

Cauzele paranoiei parentale

"Ciuma" secolului 21 este angoasa adultilor ca rezultat al culturii tehnologice. Stirile - de obicei nelinistitoare - ajung in casele noastre intr-o forma cat se poate de realista 24 de ore din 24.

Apele arctice – mai calde decât au fost vreodată în ultimele două milenii

În curând, Oceanul Îngheţat de Nord nu-şi va mai merita numele, cel puţin în timpul verii, deaorece ar putea fi, practic, lipsit de gheaţă în anotimpul cald. Studiile arată ca apele din această regiune n-au mai fost atât de calde de cel puţin 2.000 de ani.

3.000 de oameni lucrează la proiectul gigant de protejare a Veneţi

Inundaţiile din Veneţia au dus la proiectarea unei bariere mobile la gura lagunei, pentru a proteja oraşul de creşterea nivelului apei. Aproximativ 3.000 de oameni sunt implicaţi în acest proiect care costă 5.4 miliarde de euro, şi care are ca dată de finalizare anul 2014.

Noi dezvaluiri despre Otzi – mumia gheturilor

Celebrul, de acum, cadavru mumificat, descoperit in Alpii italieni, cadavru apartinand unui barbat de acum 5000 de ani si-a mai dezvaluit o parte din secrete, anunta oamenii de stiinta germani de la Universitatea Saarland.

marți, 3 mai 2011

Stresul ne poate ajuta să învăţăm pentru examene

A studia pentru examenele în ultimul minut ar putea fi cel mai bun mod învăţare, conform unui nou studiu care relevă faptul că stresul contribuie la formarea amintirilor.
Oamenii de şiinţă au descoperit ca hormonii produşi atunci cand suntem stresaţi determină schimbări la nivelul celulelor din creier, ajutându-ne să stocăm informaţii mult mai uşor.

Cel mai nou robot militar: tancul de buzunar!

iRobot, un robot mic, foarte uşor, care ajută soldaţii să aibă o viziune de ansamblu în cadrul unei misiuni fără a fi descoperiţi, a fost lansat de 110 FirstLook. Acesta este dotat cu două braţe ce îl ajută pe robot să se poată ridica şi să evite micile obstacole, sau să urce scări de 20 cm înălţime.

Japonezii au inventat dispozitivul de transmitere a săruturilor pe Internet! (VIDEO)

Se spune că marea majoritate a comunicării are loc mai mult la nivel fizic decât verbal, dar într-o era a progreselor tehnologice se pare că am neglijat contactul tactil.

Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni

Aceasta fotografie, deloc placuta ochiului, a lansat o mare controversa printre oamenii de stiinta. Craniul este al unui Malapa Hominid 1, despre care arheologii cred ca este o noua specie de oameni.

S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant

Apele de un albastru clar din Antarctica, ce poarta greutatea miilor de ani, sunt locul unde cercetatorii cred ca a inceput totul pe planeta noastra. Intr-un lac din Antarctica au fost gasite mai multe movile ce par venite dintr-o alta lume.

“Calator in timp”, surprins intr-un film de epoca? (VIDEO)

In aceasta saptamana, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la realizarea peliculei cinematografice “Inapoi in Viitor”, un producator irlandez de film independent a iesit la rampa cu ceea ce el pretinde ca ar fi dovada prezentei unui calator in timp intr-o scena din “Circul”, filmul din 1928 al lui Charlie Chaplin, recent reintrodus in vanzare, pe platforma DVD.

Suntem singuri in Univers? Nu!

Cu mai bine de 400 de ani in urma, Giordano Bruno, un teolog si filosof umanist italian din epoca Renasterii, scria ca “in spatiu exista nenumarate pamanturi care orbiteaza alti sori si care ar putea gazdui creaturi similare, ba chiar superioare celor de pe omenescul nostru Pamant.” Vizionarul a fost ars pe rug, in Roma, la 1600. Spre finele secolului al XIX-lea, lucrarile stiintifico-fantastice ale lui Jules Verne si H.G. Wells au inceput sa popularizeze ideea vietii extraterestre. Acum, controversatul cercetator Stephen Hawking spune unei lumi ca extraterestrii exista, dar ca ar fi intelept din partea noastra sa evitam contactul cu ei.

luni, 2 mai 2011

Tragedie in Arctica: povestea din spatele “tabloului blestemat”

La 30 kilometri de capitala britanica, in comitatul Surrey, se afla un magnific ansamblu de cladiri ce adapostesc o sucursala a Universitatii din Londra: Royal Holloway University of London. Povestea acesui lacas de invatamant, inaugurat in 1886, e in sine interesanta (a fost construit, incepand cu anul 1879, de un filantrop milionar, Sir Thomas Holloway, initial ca un colegiu destinat exclusiv femeilor; asta la sugestia sotiei sale) si la fel de interesante sunt tablourile care impodobesc galeria sa de arta, care galerie e utilizata si ca sala de examen, in timpul sesiunilor.

Intunecarea globala -Mai temuta decat incalzirea globala?

[Image]Intunecarea globala este un termen mai putin cunoscut decat incalzirea globala, dar asta nu inseamna ca este mai putin periculos. Fenomenul este creat de reducerea graduala a cantitatii de lumina care ajunge la suprafata Pamantului, observata de-a lungul catorva decade, de cand au inceput masuratorile sistematice in anii ’50.

Hijra - povestea celui de-al treilea sex

Cei mai mulţi dintre noi percep ca firească împărţirea oamenilor în bărbaţi şi femei, fără a ne gândi la posibilitatea să existe un al treilea sex. Chiar şi cei care ştiu câte ceva despre persoanele transsexuale tind, uneori, să se gândească la acestea raportându-i la unul dintre cele două sexe. Puţini se gândesc, însă, mai departe de biologie. Astfel, chiar dacă genele stabilesc sexul unui făt, în funcţie de cromozomii XX sau XY, identitatea sexuală depinde de mai mulţi factori, biologia fiind doar unul dintre aceştia. Societatea este un element la fel de important, iar nu toate comunităţile de pe Terra consideră că există doar două identităţi sexuale.

Proteinele vegetale - energie pentru organism

Proteinele indeplinesc doua functii majore, intrand in componenta tuturor celulelor si intervenind in desfasurarea tuturor proceselor vitale petrecute in organism.

Ce gândeşte Dumnezeu - teoria întregului sau munca neterminata a lui Einstein

Revista Time l-a desemnat Omul Secolului XX. Albert Einstein a avut trei mari teorii, dintre care numai două sunt cunoscute la scară largă. Prima, Legea Specială a Relativităţii, enunţată în 1905, ne-a dat formula E = mc2, care a condus la fabricarea bombei atomice şi a dezlegat misterul stelelor. A doua mare teorie a savantului de geniu a venit sub forma Legii Generale a Relativităţii, din 1915, care a adus în discuţie ideea plierii spaţiului, Big Bang-ul şi găurile negre. Dar mulţi nu ştiu că poate cea mai mare dintre teoriile sale abia urma să iasă la lumina şi nu a fost niciodată definitivată: „o teorie a tuturor lucrurilor”, cunoscută şi că „teoria întregului”. Realizarea de căpătâi a lui Einstein avea să fie teoria câmpului unificat, o încercare de a „a intra în mintea lui Dumnezeu”.

duminică, 1 mai 2011

Vezi fotografii Voynich

  • plante neidentificate; 
  • ceea ce pare a fi reţete pe bază de plante; 
  • mici femei dezbracate zbenguială în cazi legate de lucrări de instalaţii complicate cauta mai mult ca părţi anatomice decât contraptions hidraulice; 
  • diagrame misterioase în care unele  par a fi obiecte astronomice văzut printr-un telescop, unele celule vii văzute printr-un microscop; 
  • diagrame în care este posibil să vedeţi un calendar ciudat de semne zodiacale, populate de oameni mici goi.

Descifrand trecutul – 8 scrieri inca necunoscute

Scrisul este considerat si astazi drept una dintre cele mai mari inventii ale umanitatii. Poate cea mai mare. Fara scris nu ar fi existat cunoastere, insemnari istorice sau stiinta. Nu mai vorbim de carti, jurnale si internetul de azi. Fara scris, omenirea ar fi trait probabil inca in epoca de piatra.

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Manuscrisul lui Voynich

Manuscrisul lui Voynich (numit aşa după Wilfrid Michael Voynich) este un manuscris cifrat misterios, încă nedescifrat, despre care nu se cunoaşte nici autorul şi nici data apariţiei.
Are forma unei cărţi ilustrate cu 232 pagini. Textul este scris cu litere şi cuvinte (?) neidentificate, fără greşeli, tăieturi sau corecturi. Desenele în schimb sunt executate cu mai puţină strădanie. Ele reprezintă plante, oameni, animale şi teme astronomice. Plantele de exemplu nu au putut nici ele să fie identificate.

Dominaţia dinozaurilor pe Terra, determinată de activităţi vulcanice

Dominaţia dinozaurilor pe Terra, ajunsă la apogeu în urmă cu circa 135 de milioane de ani, a fost favorizată de intensele explozii vulcanice care au marcat trecutul planetei acum 200 de milioane de ani.
 
Dinozauri
Într-un studiu publicat recent în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) se afirmă că erupţiile vulcanice intense au modificat clima planetei, provocând dispariţia în masă a principalelor specii concurente, informează bbc.co.uk, citat de Mediafax.

O"verigă lipsă", descoperită în Africa de Sud

Cercetătorii sud-africani susţin că au descoperit veriga lipsă dintre Australopitec şi Homo Habilis, strămoş al omului modern, această descoperire putând, în opinia specialiştilor, să revoluţioneze felul în care este percepută evoluţia speciei umane, informează dailymail.co.uk.
 
Scheletul fosilizat al unui copil, vechi de circa două milioane de ani, descoperit în Africa de Sud, aparţine unei specii complet noi, care a făcut legătura între strămoşii cu aspect de maimuţă antropoidă ai omului şi omul modern, citează Mediafax.