Zilnic auzim despre relatii care s-au destramat. Acest subiect constituie tema diferitelor emisiuni TV sau unor carti sau filme. Sunt putine cazurile in care auzim despre relatii care functioneaza bine si rezista in timp, uneori chiar pentru toata viata. De aceea ni se pare destul de dificil sa avem si noi o astfel de relatie.
In ajutorul cuplurilor au venit in ajutor psihologii, cu diverse sfaturi in vederea prevenirii, imbunatatirii si mentinerea unei relatii frumoase in timp.
Primul sfat in inceperea unei astfel de pregatiri pentru o relatie de cuplu este acela de a mentine o relatie sexuala buna. Atat femeia cat si barbatul trebuie san u uite sa se ingrijeasca sis a se foploseasca de diferite trucuri pentru a-I mentine viu interesul
partenerului. Comunicarea trebuie sa fie optima , in general, dar
mai ales pe plansexual. Partenerii trebuie sa imbine armonios toate etapele unui act sexual cu sentimente de tandrete si rasfat. Nu iutati de preludiu si de postludiu!
Ca sa va cuceriti iubitul sau iubita faceti-i cate o surpriza si apoi veti vedea cat de frumos decurg lucrurile de la sine. Puteti fi spontani sau puteti programa o seara romantica. Veti vedea ca noaptea care va urma va fi un success total. Nu uitati ca in pat totul este permis. Dati frau liber fanteziei si uitati de tot ce se intampla in jurul vostru. Nu este indicate sa aveti retineri. Nu ezitati sa-i spuneti partenerului ce simtiti si, mai ales, nu va sfiiti sa faceti tot ce simtiti.
Totul este in creier si , odata ce veti scapa de frustrari si complexe, veti vedea cum viata cuplului vostru se va transforma pesrte noapte.
Iata 6 dintre greselile pe care le fac in general femeile intr-o relatie :
1. Fac excese sarind in ajutorul barbatului in situatii cand nu e cazul :
- ii aleg hainele
- strang lucrurile dupa el
- ii cauta si ea cheile de la masina pe care tocmai le-a pierdut
2. Fac anumite jocuri de cuvinte deranjante :
- Ti-e foame? Ce-ai spune de niste cereale? ... Nu? Dar despre niste cartofi la cuptor?... Ok... ce-ai zice de o supa de galusti?
3. Isi asuma riscul de a crede ca partenerul lor este uituc prea des :
- Sa nu uiti sa iei paine
- Sa nu uiti sa duci gunoiul
- Sa nu uiti sa iei lapte
4. Se comporta cu partenerul ca si cum ar fi copil mic :
- De cate ori sa-ti spun sa nu mai lasi lumina aprinsa la bucatarie, baie si pe hol?
5. Se ocpua de activitati precum alegerea destinatiei pentru concediu, subestimand total parerea partenerului pe motiv ca el nu se pricepe si nu e interesat de acest lucru.
6. Ii corecteaza si dirijeaza chiar daca acestia nu au nevoie de ajutor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu