joi, 31 martie 2011

Intram in era turismului galactic. Vezi nava care ne va duce in spatiu

Un jurnalist a avut ocazia sa paseasca in interiorul navei Virgin Galactic. Asa se numeste vehiculul care ii va plimba pe orbita pe cei care isi permit biletul pentru un asemenea voiaj de neuitat.
Costa 150.000 de euro! Odata ajunsi pe orbita, albastrul cerului, asa cum se vede pe Pamant, va fi inlocuit de bezna imensitatii cosmosului. Apoi, turistii spatiali vor avea ocazia sa traiasca experienta unica a imponderabilitatii, la peste 110 kilometri deasupra planetei.

In desertul Mojave, la sute de kilometri distanta de Los Angles, inginerii si tehnicienii lucreaza de zor la un proiect ambitios, care va duce turismul spatial mai aproape de publicul larg. Nava Virgin Glactic va fi transportata pe orbita cu un avion special.

Iar terminalul - unde pasagerii vor primi si antrenamentul pentru un asemenea voiaj - este in constructie, in desertul New Mexico. Numerosi doritori isi asteapta cu nerabdare randul, chiar daca un bilet costa 150.000 de euro. Miliardarul Richard Branson, care a initiat acest proiect, e convins ca pretul va scadea mult, pe masura ce zborurile la limita atmosferei vor intra in rutina.
sursa:protv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu